Har du valt en Lagerhägg? (Prunus Laurocerasus) Körsbärslagrängen eller Laurel som den kallas i folkmun. Detta är en mycket populär typ av häckväxt eftersom de är lättskötta, kravlösa och har ett lyxigt utseende.

Beroende på sort blir de höga och du kan skapa fantastiska skiljeväggar med en lagerhäck. Eftersom Cherry Laurel har täta löv kan den även skydda dig mot vind, sol, buller och luftföroreningar.

Men du kan också skapa ganska låga häckar med en långsamväxande sort. Cherry Laurel är en vintergrön, tålig och robust art. Laurel ser väldigt fin ut som häck, men du kan också använda den som en individuell växt.

Den bästa platsen och kraven för en Laurel häck

Lyckligtvis är Lagerhäggen inte särskilt krävande när det kommer till deras läge. Om du vill plantera en lagerhäck är en väldränerad och torr sandjord idealisk. I bästa fall ska den också vara rik på humus och näringsämnen.

Körsbärslagrbär växer inte på extremt sura jordar och vattenförsämring bör undvikas. Därför rekommenderas det att lossa kompakt jord innan plantering. Cherry Laurel föredrar solen eller halvskugga. Eftersom de kan få problem på vintern på grund av för stark sol eller starka ostliga vindar är det bäst att placera dem på en vindtålig plats.

Ska du köpa Laurel häckplantorna i kruka? Sedan kan du plantera dem året runt. Det är dock bättre att undvika dagar då det är iskallt eller extremt soligt. Den bästa tiden att plantera rotprodukter eller lagerväxter med rotklump är på hösten, helst i september eller oktober. Då växer inte plantan och den koncentrerar sig på att rota. Alternativt kan Laurel också planteras på våren.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *