Har du en lite liten bakgård som du skulle vilja inreda så fint och mysigt som möjligt? Eller har du en balkong som inte är särskilt rymlig, men där du helst spenderar de soliga dagarna? Det kan vara en ganska utmaning att förse den med massor av växter, dekoration, belysning och mysiga möbler, men det är absolut inte omöjligt! Inget rum är för litet för roligt, så vi hjälper dig gärna på vägen för att göra det till något vackert.

Installera en uteplatsskärm
Om du inte har mycket utrymme är ett paraply inte så användbart. Trots det kan ett parasoll vara fint, speciellt när det är riktigt varmt och solen skiner i din trädgård eller på din balkong hela dagen. Har du någonsin tänkt på en elektrisk uteplatsskärm? Detta sparar dig mycket utrymme, eftersom du inte behöver ett parasollfot som du måste installera alla möbler runt. Via Degalux International B.V. du kan hitta de vackraste uteplatsskärmarna som skyddar både utomhus- och inomhusutrymmet från värmen. Oavsett om det är på en balkong eller på bakgården är detta ett fantastiskt sätt att spara utrymme och vara superfunktionell.

Arbeta på höjden
Om du har begränsat med utrymme i trädgården är det klokt att arbeta i höjdled. Välj till exempel högre träd eller se om du kan hänga lite grönska på väggarna. På så sätt utnyttjar du utrymmet optimalt, även om det inte är särskilt stort. Tänk på klätterväxter, som en klätterros eller klätterjasmin. Du kan självklart även hänga alla möjliga andra dekorationer eller möbler. Vad sägs om en hängmatta till exempel? Var kreativ och prova nya saker.Försök att förstora optiskt
Du kan få en liten trädgård att se större ut genom att utföra olika knep. Prova till exempel större, horisontella plattor eller välj mönster som får ytan att se större ut. Du kan också komma igång med speglar för trädgården som speglar allt utrymme. Det gör att det direkt ser ut som om trädgården är större. Du kan även växla mellan stora och små föremål. En liten trädgård behöver inte betyda att du bara behöver välja små möbler och växter. Gör en bra fördelning och variera i storlekar, höjder och format. På så sätt kan du optiskt förstora utrymmet.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *